Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Ξεκινάμε μαζί !!!


Ζήσαμε έντονες στιγμές.
Στιγμές μεγάλης χαράς και μεγάλης ευθύνης που έρχεται με την μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο αυριανός Πρωθυπουργός, έδωσε το μήνυμα της ελπίδας και της εθνικής ομόνοιας με την δήλωσή του στο Ζάππειο, που έκλεισε με τα παρακάτω λόγια:
"Σήμερα, ξεκινάμε μαζί τη μεγάλη πορεία για να χτίσουμε την Ελλάδα που θέλουμε.
Την Ελλάδα που ξέρει την αξία της, την Ελλάδα που μπορεί. Και δεν έχουμε ούτε μια μέρα για χάσιμο.
Καλώ λοιπόν κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, να συμμετέχουν σε αυτή την εθνική μας προσπάθεια. Να γράψουμε μαζί, οι Έλληνες ενωμένοι, τις επόμενες σελίδες της ελληνικής ιστορίας.
Καλώ και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου που θέλουν να συμπορευτούν μαζί μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ενώσουμε τις προσπάθειές μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, αλλά και σε αυτή τη νέα πορεία που ξεκινάμε από αύριο.
Μια πορεία για μια δίκαιη κοινωνία, για μια Ελλάδα που θα μας κάνει όλους περήφανους.
Το θέλουμε, το μπορούμε και θα το πετύχουμε.
Σας ευχαριστώ."

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2009













Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΡΙΓΑΝΗΣ




Η διεθνής οικονομική κρίση βρήκε την οικονομία της χώρας μας αποδυναμωμένη από την κρίση που είχαν ήδη δημιουργήσει οι κυβερνήσεις Καραμανλή.




Για να βάλουμε και πάλι την χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης, είναι απαραίτητο να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία, την απασχόληση, το εισόδημα του εργαζόμενου και των οικονομικά ασθενέστερων.




Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και έκτακτο επίδομα κοινωνικής ενίσχυσης.




Θα στηρίξουμε τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, τον δανειολήπτη που έχει πρόβλημα με τις τράπεζες, τον μικρό επιχειρηματία που δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα, θα αλλάξουμε τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Θα αυξήσουμε τις δαπάνες για την Παιδεία και θα ενεργοποιήσουμε το ΕΣΠΑ που αυτή την στιγμή κοιμάται.


Μας ρωτάνε πού θα βρούμε τα λεφτά.Θα τα βρούμε μέσα από ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα.


Δεν καταλαβαίνουμε, γιατί με τις μειώσεις στη φορολογία των μερισμάτων, χαρίζουν 1 δις ευρώ τον χρόνο στους μετόχους των 200 μεγαλυτέρων ελληνικών επιχειρήσεων, γιατί καταργήθηκε ο φόρος στη μεγάλη ακίνητη περιουσία και φορολογήθηκε η μικρή ακίνητη περιουσία, γιατί κάποιος ο οποίος έχει ένα σπίτι που κάνει 1-1,5 εκατομμύριο ευρώ, πλήρωνε 4 και 5 χιλιάδες ευρώ φόρο και τώρα πληρώνει κάτω από 1.000 ευρώ, γιατί οποίος έχει ένα εισόδημα 100.000 ευρώ πληρώνει σήμερα 4.000 ευρώ λιγότερο φόρο απ' ό,τι πλήρωνε πριν από 4-5 χρόνια, την ίδια στιγμή που ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο απλός εργαζόμενος πληρώνει περισσότερους φόρους, περισσότερα για το σχολείο των παιδιών, περισσότερα για την υγεία των δικών του.Θα τα βρούμε μέσα από νοικοκύρεμα του κράτους.




Στα 31 δις των ανείσπρακτων φόρων, από τα οποία, ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας λέει ότι, τουλάχιστον 10 δις είναι εισπράξιμα. Στην κακοδιαχείριση των νοσοκομείων και των Ασφαλιστικών Ταμείων.




Στην ενίσχυση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας του Ελληνικού δημοσίου που μας κοστίζει πλέον πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε τόκους επειδή οι αγορές δεν μας εμπιστεύονται. Παίρνοντας τον προϋπολογισμό γραμμή-γραμμή και βρίσκοντας τις πραγματικές σπατάλες.




Θα τα βρούμε μέσα από την ανάπτυξη της οικονομίας, από την ώθηση που θα δώσουμε με τις πολιτικές μας.




Κατευθύνοντας την χώρα σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, την Πράσινη Ανάπτυξη, που βασίζεται στην ποιότητα, την γνώση και την προστασία του περιβάλλοντος.




Το εύκολο είναι να κόψεις τις δαπάνες για την υγεία και την παιδεία, να παγώσεις τους μισθούς και να μειώσεις τις δημόσιες επενδύσεις, όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία.




Το δύσκολο είναι να αντιμετωπίσεις τις αδικίες, να πιάσεις τη διαφθορά και την πελατειακή σπατάλη, να δώσεις ώθηση στην οικονομία.




Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να διαλέξουμε τον δύσκολο δρόμο. Έχουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο για τις πρώτες 100 ημέρες, που θα δώσει μία ανάσα στην Ελληνική οικονομία.




Έχουμε το σχέδιο, την γνώση και την αποφασιστικότητα που χρειάζεται ώστε μέσα στα επόμενα χρόνια να φτιάξουμε την Ελλάδα που θα μας κάνει και πάλι περήφανους, τον τόπο όπου θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας.




όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.


Πάμε!